Persmug

Ben en Hellen Plezier straalt

De lente officieel ingeluid door café Zanzara

Het gebouw aan de Jansstraat 74 was geheel in lentesferen gehuld. De zaal zat nagenoeg vol waarmee Café Zanzara succesvol haar vierde seizoen opende. De organisatie, dit keer geheel in handen van de dramatisch sopraan Astrid Vrensen. De pareltjes ,zoals zij haar artiesten noemt ,die tijdens het culturele open podium van Haarlem optraden ,waren stuk voor stuk verassend.

De avond werd geopend door een aangepaste versie van John Kander's Cabaret ten gehore te brengen waardoor de sfeer er direct in zat. Het programma was uitgebreid. Wij werden meegevoerd op Vivaldi's klanken. Een amazing koor bracht driestemmig een ode aan de lente. Een duet uit de opera "Das Land des Lächelns" van Lehár werd prachtig neergezet. Vader en dochter uit Verdi’s Rigoletto raakten de gevoelige snaren  met een lach en een traan. Na het opera geweld kwam er tijd van bezinning met poëzie die door de Vlaamse dichteres op komische wijze werd voorgedragen. Na de pauze, die overigens goed verzorgd was met heerlijke hapjes om het feestje completer te maken, kregen we prachtige zelf gecomponeerde viool impressies te horen. Een fris duo raakte de harten van menig bezoeker door met zelf geschreven en gecomponeerde muziek op het toneel te verschijnen. De Phantom of the Opera ontbrak niet op deze prachtige avond. Iedereen werd vervolgens stil door het prachtige pianospel van een debutant. Als laatste op het programma stond nog een duet uit Verdi's Il Trovatore. De toegift werd ingeluid met Funiculi Funicula waarbij het hele publiek uit volle borst meezong.

Na afloop was er tijd voor een drankje aan de bar en kregen we volop de gelegenheid met de artiesten te praten. We kunnen niet wachten op de volgende café Zanzara van 7 juli 2017.

Carlo Bakker

Foto's van Carlo Bakker genomen op 7 april 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *