Sprookjesavond café Zanzara vol verrassingen

Zanzara 1001 Nacht

Haarlem lastig bereikbaar

Afgelopen vrijdag 5 oktober 2018 heeft café Zanzara haar sprookjesavond 1001 nacht gevierd. Door stilvallende treinen, slechte bereikbaarheid van Haarlem en de uitreiking van de Gouden kalveren was de zaal dit keer maar half gevuld. Het aanwezig publiek was getuige van een uiteenlopende avond waarbij Oosterse muziek afgewisseld werd door klassieke opera uit Frankrijk, Duitsland en Rusland. Luna Ananda voerde een weergaloze dans genaamd Mask uit, de choreagrafie was in handen van Jort Faber. Gedanst werd er op de Oosterse klanken van Partoet, de percussiegroep die heel dicht bij de emotie van de mensen stond. Julia Pera gaf 2 schitterende vertolkingen van verschillende musicals, terwijl ze er maar 1 had geoefend voor de avond zelf, maar omdat de Opera zangeres Martina Prins verhinderd was door een griep heeft Julia Pera besloten het gat op te vullen met nog 1 musical lied.

Luna Ananda bij café Zanzara

Julia Pera - She used to be mine - Musical Waitress

Julia Pera - Omar Shariff - The Bands Visit

Bevleugelde muziek gespeeld door Maarten Hillenius

De presentatie in handen van de organisatrice en sopraan Astrid Vrensen vertelde en zong het verhaal van Sheherazade. Stefan Woudenberg bracht zijn debuut bij Zanzara met een duet samen met Olga Novikova en later op de avond zong hij op fascinerende wijze het lied van de Russische Sneeuwwitje die toen haar hart in vuur en vlam stond van liefde daadwerkelijk smolt, wat ook gold voor menig vrouwenhart aanwezig op deze bijzondere avond. Olga Novikova zong samen met Elvira Gligor 2 liederen, waarbij de Barcarola van Offenbach het publiek kippenvel bezorgde. Alle muziek werd fabuleus begeleid op de vleugel door Maarten Hillenius.

Edgar Jansen laat zijn schilderijen dansen

Tijdens de gehele voorstelling heeft Edgar Jansen schilderijen gemaakt van de diverse artiesten. Edgar is in staat in zeer korte tijd emotie, beweging en karakters op papier te zetten, voor zijn werk is het de moeite waard een kijkje te nemen op zijn website http://www.edgarportraits.com.

Alle artiesten en het publiek hebben het een betoverende avond gevonden en leefden nog lang en gelukkig.

Luna Ananda geschilderd door Edgar Jansen

Vier de winter met Zanzara

Winterfeest - Rosenstock Huessy huis

Winterfeest 18 december in het Rosenstock Huessy huis

De volgende café Zanzara op 14 december staat in het teken van de Winterfeesten en dan met name het kerstfeest. Deze keer is de locatie in de sfeervolle kapel van het Rosenstock Huessy Huis in Haarlem. De zaal heeft maar 100 zitplaatsen dus wij raden u aan nu al uw stoel via http://www.cafezanzara.nl/kaartjes te reserveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *