Zanzara’s Zindering

café Zanzara in de Tip 10 van Haarlem

De top van Haarlem

De tip 10 bereiken in het Haarlems Dagblad is weer een mijlpaal voor café Zanzara. De editie Zanzara's Zinderende Zomer Zeven Zeven Zeventien is voorbij. De avond zat vol zomerhitte, verfrissing en bezinning en was werkelijk in één woord Zinderend te noemen. De reacties van het publiek na afloop waren stuk voor stuk enthousiast, ze kwamen ogen en oren te kort. De zaal zat heerlijk vol net zoals het programma. De avond was zeer gevarieerd afwisselende aria's, tangodansen, klassieke muziek, zang, cabaret, pop en heerlijk ijs.

Iedere artiest blonk uit en hebben we werkelijk pareltjes op het Haarlems open podium gehad. Astrid Vrensen opende met 2 aria's uit Les nuits d'été waarbij een tango werd geïmproviseerd door de 2 wereldkampioenen Argentijnse tango, Peter Rombouts en Marga Wouters. Het Vardy trio vervoerde het publiek met schitterend cello (Lotte Vardy), viool (Anna Vardy) en pianospel (Tim Vardy). Remmert Velthuis was wederom aanwezig bij Zanzara en had dit keer een ensemble samengesteld die ons mee namen naar een Engelse zomer in victoriaanse stijl. De temperatuur steeg onmiddelijk toen het tango duo voor de tweede maal opkwam met 3 opzwepende tango's. Het publiek heeft uit volle borst meegezongen met Ben Pernot's impressie van O Solo Mio. Luc Ket liet de zomerzon verbleken met haar prachtige stem.

 

Wim Cerutti's foto van het publiek

Het rijdende ijsje

De pauze werd opgeleukt met heerlijk ambachtelijk ijs van Nijsje het rijdende ijsje uit Haarlem en zorgde voor de nodige verfrissing.

Na de pauze kreeg Changers in the Night van The Voice een heel andere betekenis door het cabarateske duo Ed Kenter en Sharon Pattiselanno die er Plassen in de Nacht van maakten. De opera zangeressen Luc Ket en Astrid Vrensen brachten op humoristische en loepzuivere wijze het kattenduet van Rossini. Anna Tervoort kreeg de zaal muisstil met haar verhaal Stralend Licht en haar prachtige en vrije manier van zang en dans. De afsluiting van de avond Publiek Geheim was de grote verassing. Met eigen Nederlandstalige nummers swingden zij de pan uit en beloven zij heel groot te worden.

Zinderende Zomer van Zanzara is weer een avond om nooit te vergeten. Café Zanzara gaat even op vakantie en komt terug op 29 september met een geheel nieuw programma, mis het niet!

Publiek Geheim – Zomerregen

Foto's en video van Wim Cerutti

Zanzara viert haar 10de keer op 29 september 2017

Mis deze belevenis niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *